Home
Profiel
Publicaties
Partners
Contact
Avondseminar 'Integriteit van Bestuur'
18-01-2012

Er zijn weinig onderwerpen waarover de laatste jaren op Curaçao zoveel is gesproken als over integriteit van bestuur. Bijna dagelijks wordt er in de media over bericht. Ook internationaal staat het onderwerp hoog op de politieke en publieke agenda. Maar wat weten we er feitelijk van?
Professionals met kennis en ervaring op het gebied van integriteit organiseren een avondseminar aan de UNA met als onderwerp ‘Integriteit van Bestuur’. Promovenda Nelly Schotborgh zal een inleiding houden over wat vanuit de literatuur, rapportages en registraties bekend is over ambtelijke fraude en corruptie In de Nederlandse Cariben. Hoogleraar bestuurskunde en integriteit van bestuur van de Vrije Universiteit van Amsterdam, Leo Huberts, zal ingaan op de inhoud van goed bestuur. Tevens zal hij de reputatie van Curaçao vergelijken met die van de omringende (ei)landen.
Alba Martijn zal in haar inleiding een toelichting geven op de rol van de Ombudsman en de bijdrage die geleverd wordt gericht op het bereiken van goed bestuur. Advocaat Generaal Anton van der Schans zal het onderscheid tussen ‘good governance, bad governance en criminal governance’, nader duiden. Financieel deskundige Ruben Suriel zal zijn inleiding toespitsen op integriteit in de lokale context. Het publiek wordt tijdens het seminar in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en te discussiëren. Dit kan zowel in de Nederlandse als in de Papiamentse taal. De avond zal worden afgesloten door Brede Kristensen, socioloog en auteur van het boek ‘Een kwestie van grenzen. Over integriteit in het openbaar bestuur.’ John Cijntje treedt op als voorzitter van het seminar.
Het avondseminar ‘Integriteit van Bestuur’ wordt gehouden in de aula van de UNA en staat open voor iedereen. Het seminar vindt plaats op woensdag 18 januari 2012 en vangt aan om – let op - 19.00 uur. De toegang is gratis.

  • 25-06-2013: Transparency International’s Curaçao study highlights weaknesses in the public sector, political parties and media >>>
  • 12-02-2013: National Integrity Assessment op Curacao >>>
  • 17-02-2012: UNDP-report: "Caribbean's high crime rate is hindering development" >>>
  • Developed with QwikZite (version 1.12)